IRONSTONE Zinfandel - White Label

IRONSTONE Zinfandel - White Label

€14.46
€13.00
(Incl. 21% btw)
van
Qty.

Mooie aroma's van donker fruit en braambes. Subtiel peperkruid vermengt zich met rijk geconcentreerd fruit aroma's van bramen, rijpe pruimen en verse rode frambozen. De rijping in eiken vaten creëert een gladde, zijdeachtige afwerking en ongekende diepte. Heeft 3 maanden gerijpt op nieuwe Franse eiken vaten.

90% Zinfandel en 10% Petite Syrah

Ideaal bij rood vlees, wild, varkensvlees maar ook pasta’s en oude kazen.

Ironstone Vineyards is gelegen in Murphys, in het hart van de Sierra Foothills, in de schilderachtige Cold Rush Country van Californië. Het is een familiebedrijf die de nadruk legt op de natuurlijke schoonheid en de geschiedenis van de streek. 
Het verhaal van Ironstone Vineyards begon in 1948 toen John Kautz, een gewone jonge boer, de toekomst zag in het kweken van druiven in Lodi. Hij startte met 12 hectare maar bouwde algauw een uitstekende reputatie op en na een mum van tijd bezat hij 5000 hectaren. Alle druiven werden verkocht aan andere wijnmakers. In 1988 wijden zijn  vrouw Gail en hun kinderen aan het creëren van hun eigen wijn. De rest van de druiven werden doorverkocht. Ze haalden de bekroonde wijnmaker Steve Millier binnen om de eerste Kautz-wijnen te lanceren, die zouden uiteindelijk uitgroeien tot de Ironstone Vineyards. Samen streven ze om uitzonderlijke wijnen te maken met ongeëvenaarde kwaliteit, maar toch toegankelijk voor iedere wijnliefhebber.
In 1989, met behulp van dynamiet en houweel, houwden een groep mijnwerkers een grot in het kalkgesteente om de wijnen een plaats te geven om te rijpen op de vaten. Deze grot diende tevens als eerste degustatieruimte.
Ironstone Vineyards is nu uitgegroeid tot een heus domein, met feestzaal, amfitheater, bezoekersruimte, museum en natuurlijk hun wijnkelders.

Aanverwante producten