Wijncursus volgen?

Als Maitre Sommelier van "Sopexa" geef ik graag een  persoonlijke begeiding bij een wijndegustatie. Ik ben ook een actief lesgever in Hotelschool Spermalie en  het waar we de volgende modules aanbieden:

Image

Wat is cryo-extractie? Waarvoor dient chaptaliseren? Wat is schilmaceratie?

Interesse?  

Doel:

  • Kennis omtrent de diverse wijnen uit de verscheidene landen en regio's
  • Wijnvoorraad beheren
  • Inzicht verwerven in wijnen via degustatie
  • Professioneel leren wijn proeven                     

Topics:

  • Kennis van de internationale wijngebieden
  • Kaderen van de gebieden
  • Regio's in de gebieden situeren
  • Reglementering i.v.m. de wijnproductie voor de diverse regio's
  • Voornaamste wijnhuizen en wijnen per regio ontdekken
  • Classificatie van de wijnen
  • Wijn serveren
  • Een fles koelen
  • Een fles chambreren
  • Wijnvoorraad aanleggen
  • Aankoop van wijnen toelichten
  • Bewaring van wijnen bespreken
  • Wijnen proeven
  • Handelingen van het wijn proeven correct uitvoeren
  • Degustatieformulier invullen
  • Identificeren en omschrijven van kleuren, geuren en smaken
  • Oordeel vormen over een wijn
  • Gerechten combineren met diverse wijnstijlen

Voorkennis: Afhankelijk van welke module heb je wel of geen voorkennis nodig.

  • Duur: 80 uur over 18 weken per module

Getuigschrift: Officieel erkend (deel)certificaat Voeding - wijnkenner


Afdrukken   E-mailadres