Talva - D.O. Pago Del Vicario -

Talva - D.O. Pago Del Vicario -

€13.79
€12.40
(Incl. 21% btw)
van
Qty.

Citroengeel met zeer heldere citroenachtige reflecties. Fruitig in de neus, doet denken aan groene appels en tropische ananas en passievrucht, met venkeltonen en rokerige en balsamico toetsen.
Goed afgerond en fris in de mond. Aangename combinatie tussen de fruitige zoetheid van peren en rijpe groene pruimen, met boterachtige en geroosterde getoaste smaken. Lange en zachte afdronk.

Past bij kaas, vette vis, wit vlees, rijke gerechten en Aziatische gerechten.
Wij adviseren een serveertemperatuur van 8° C.
Goed bewaard, zal de wijn positief evolueren ten minste 8 jaar na de botteling.

Blend van Chardonnay, Sauvignon, Tempranillo en grenache gerijpt in eiken vaten.

Met 130 hectare wijngaard verspreid langs de oevers van de rivier Guadiana, creëert Susana López Mendiondo de Pago del Vicario wijnen. De drie factoren die hen definiëren
zijn het terroir, het gebruik van technologie op het veld en in de wijnmakerij, en verbeelding in de productie, wat leidt tot innovatie, zowel in de blends als de soorten wijn

Pago del Vicario is een zeer modern, innovatief Spaans wijnhuis. Haar wijngaarden liggen op 600 meter hoogte in het midden van het land, op de glooiende hellingen aan de voet van de bergen van Toledo. Pago del Vicario maakt uiterst moderne wijnen, ongewoon, gewaagd en altijd gebotteld in fraai vormgegeven flessen. Pago del Vicario is meer dan een wijnhuis. Het is een ‘wijncomplex’, met 130 hectare wijngaarden, een hotel en een restaurant. Opgericht door twee ondernemende broers, Antonio en Ignacio Barco, in 2000. Pago del Vicario biedt een volledige culinaire ervaring.  De wijnen worden gemaakt door Susana López Mendiondo. Niet de eerste de beste. Afgestudeerd als landbouwkundige met een specialisatie in wijn. Actief als wijnconsultant voor een groot aantal Spaanse bodega’s en eerder wijnmaker bij het zeer prestigieuze Bodegas Mas Gil in Calonge, waar ze samenwerkte met Peter Sisseck, die weer beroemd is geworden met zijn Ribera del Duero Pingus wijnen.