SACRED GIN Orris UK

SACRED GIN Orris UK

€45.38
(Incl. 21% btw)
Qty.

Sacred Gin is een micro-distilleerderij in het hart van Highgate, Londen. In tegenstelling tot een traditionele distilleerderij met koperen pot stills, wordt Sacred Gin gedistilleerd onder drukvermindering in glaswerk die meer lijkt op een chemie lab, uniek in de wereld!!
Het verhaal van Sacred Gin is echt een verhaal van vernuft, kennis en ware Britse creativiteit – bovendien, het is het verhaal van Ian Hart en Hilary Whitney, master distiller en mede-oprichter van Sacred. Deze micro-distilleerderij werd opgericht in 2009 en nog steeds wordt Sacred gemaakt in een rijhuis, hun huis waar zij ook wonen!

Sacred Gin is gebaseerd op een formule uit de tijd van de Nederlandse gave van 1660. Ian zocht in historische naslagwerken om te begrijpen hoe je best elke smaak van elk kruid apart distilleert. Na enkele maanden proberen kwam het tot een doorbraak! Een unieke nieuwe stijl van gin was geboren.
De naam Sacred komt eigenlijk voort uit één van de plantaardige producten die gebruikt wordt voor het maken van deze gin – namelijk wierook ofwel Boswelia Sacra genaamd in het Latijn.

Elk van de twaalf plantaardige kruiden voor de original (jeneverbes, vers gesneden citrus, nootmuskaat, cardemom, wierook,…) worden afzonderlijk gedistilleerd met behulp van Engelse granen. Ten slotte wordt alles samen gedistilleerd tot het uiteindelijke resultaat, dit op small batch (slechts een paar honderd flessen tegelijkertijd).

Verder maken Ian en Hilary ook nog een aantal andere botanische gin’s, een zeer volle, kruidige vermouth en zijn zij verder zeer trots op hun premium variant van campari, de rosehip cup!

Perfecte balans in smaak. Fijne nasmaak, prachtig geïntegreerd, kortom een unieke stijl!

Vermouth is een versterkte wijn, waaraan verschillende planten, kruiden en botanicals worden toegevoegd. Vermouth wordt geproduceerd op basis van druiven, waaraan alcohol en suiker wordt toegevoegd. Er bestaan verschillende soorten Vermouth: rood, wit, rosé en droog. De smaken variëren  van zoet en licht bitter naar fruitig en kruidig.