Porto QUINTA DO NOVAL - FINE RUBY

Porto QUINTA DO NOVAL - FINE RUBY

€10.83
(Incl. 21% btw)
Qty.

Heldere robijnrode kleur. Intense, jeugdige neus met een kenmerkend fruitig karakter, die doet denken aan wilde kersen. In de mond is het goed in balans met intens fruit en een goede lengte in de mond. Te drinken als aperitief of op kamertemperatuur met een dessert.

Het is een kleurrijke, levendige, gepeperde wijn, vol met verse fruitsmaken. Het wordt na 3 jaar in vaten gebotteld. Een ideale Port om nonchalant te drinken. Tinta Roriz, Touriga Franca en Tinta Barroca domineren onder de traditionele druivensoorten van de regio van de oorsprongsbenaming Douro.

Quinta do Noval staat wereldwijd bekend om haar Ports en produceert grote wijnen die het stempel van hun terroir dragen: of het nu onze Quinta do Noval Vintage is, gemaakt van een strenge selectie van de beste percelen van onze 145 hectare wijnstokken, of onze Quinta do Noval Nacional Vintage, een buitengewone Port gemaakt van een klein perceel genesteld in het hart van het landgoed, en niet te vergeten onze Old Tawny of Colheitas stijl Ports.

De subtiele verschillen in klimaat en bodem van de verschillende percelen van dit uitgestrekte landgoed geven Noval-wijnen een unieke complexiteit en diepgang, zowel in Ports als in rode en witte ongefermenteerde wijnen.

Het team van Quinta do Noval zet zich met passie in voor het behoud van de terroirs van dit uitzonderlijke landgoed. Elk jaar streven we ernaar om wijnen te produceren die de naam van Quinta do Noval waardig zijn en om ons aan te sluiten bij de grote lijn van wijnen uit dit prestigieuze verleden. We weten ook dat onze wijngaard vandaag de dag in staat is om enkele van de beste wijnen ter wereld te produceren".

Christian Seely