POUILLY-FUME - "Triptyque" - Domaine A Cailbourdin
Oude wijnstokken, eeuwenoude eik en lange rijping op moer creëren deze cuvee voor de rijping. Geselecteerd uit een perceel wijnstokken van meer dan 70 jaar oud die in het uitzonderlijke terroir van Saint Andelain (kleimergel en vuursteen) groeien, wordt deze cuvee gevinifieerd in eikenhouten vaten van 300 en 600 liter (25 % nieuwe eik, 75 % in vaten van 2, 3 en 4 jaar oud). Eiken, geselecteerd op het plaatselijke oude bos (forêt de la Bertrange, d'Allogny et de Nevers) hebben een langzame groei en een zeer fijne korrel die ideaal is voor Sauvignon. Een jaar rijping op moer laat de wijn toe om de mineraliteit van zijn terroir uit te drukken, eikenhouten noten verschijnen enkel aan de afdronk.
In 1980 zag Domaine Cailbourdin het levenslicht. Verdeeld over de beste wijngaarden bezit Cailbourdin ongeveer 20 hectare. In de wijngaarden wordt met de grootste zorg gewerkt met respect voor de natuur en haar omgeving. De 20-30 jaar oude wijnstokken liggen op het zuidwesten, waardoor de rijping ideaal is.