PINOT NOIR "Les Rocailles" - ALSACE - Domaine Paul Ginglinger
Deze Pinot Noir Les Rocailles is een kavel selectie die overeenkomt met onze beste Pinot Noir terroir, gelegen op de bodem van een perceel in Mittlerer Eich, genaamd Am Rein, in het hart van de Grand Cru Eichberg. De wijnstokken staan in direct contact met de mergelzandsteenbodem die ontsluit. De wijnstok maakt optimaal gebruik van deze moeilijke omgevingsomstandigheden door de kwaliteiten van de wijnstok tot het uiterste te concentreren: de bessen zijn klein, vol sap, kleur, fijne tannines en aroma's. De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst, gedeeltelijk ontsteeld en vervolgens gedurende 2 tot 3 weken in vaten gelegd, afhankelijk van het jaartal. De duiven en het overpompen worden één of twee keer per dag uitgevoerd om de tannines en de kleur zachtjes te verwijderen.
Een familiegeschiedenis van wijnbouwers In Eguisheim is de familie Ginglinger geworteld in de geschiedenis van dit dorp. Sinds 1610 hebben 13 generaties wijnbouwers en fijnproevers elkaar opgevolgd op de hellingen aan de voet van de Drie Kastelen. Michel, een oenoloog die is opgeleid aan de Universiteit van Reims, en zijn vrouw Loreto namen in het jaar 2000 het stokje over van Paul, zijn vader. Zowel in de wijngaard als in de kelder past hij de vele technieken toe die hij tijdens zijn verschillende opleidingen als keldermeester in Bourgondië, Zuid-Afrika en Chili heeft leren kennen. Het landgoed van Paul Ginglinger Het Paul Ginglinger-domein ligt 5 km ten zuiden van Colmar, en is gelegen op een dertiental hectaren wijnstokken op hellingen die naar het oosten, zuidoosten en bijzonder zonnig zijn gericht, op een hoogte van 220 tot 340 m. Deze wijngaard, aan de voet van de Drie Kastelen, ligt beschut door de uitlopers van de Vogezen en profiteert van een bijzonder droog en warm microklimaat, aangezien de regenval het laagste van Frankrijk is. De ondergrond is marmerachtig en licht graniethoudend, rustend op een zeer steenachtige kleigrond. De wijnen van deze terroirs zijn robuust, krachtig en hebben een goede lange levensduur met behoud van hun typische karakter en bloemige aroma's.