Miraval by Angelina Jolie en Brad Pitt Côtes De Provence

Miraval by Angelina Jolie en Brad Pitt Côtes De Provence

€24.08
(Incl. 21% btw)
Qty.

 Het verleidelijke gewaad van deze Miraval is een prachtige bloembladroze kleur met prachtige briljante reflecties. In de neus moet men de frisheid van bloemige en fruitige aroma's waarderen, die doen denken aan rood fruit, citrus en minerale tonen. Het gehemelte is complex, fris en licht. De afdronk is lang, aanhoudend en elegant. 

Miraval is een elegante rosé wijn met de appellation Côtes de Provence. Afkomstig van een landgoed in de buurt van het dorp Correns, zal deze wijn bekend zijn bij bewonderaars van het voormalige echtpaar Angelina Jolie en Brad Pitt. De Hollywoodsterren zijn inderdaad de eigenaars van dit kleine stukje paradijs waar dennenbossen, olijfgaarden en wijngaarden elkaar afwisselen. De wijngaard beslaat ongeveer 600 hectare en heeft klei- en kalkbodems. De hoogte en het mediterrane klimaat maken van deze rosé wijn van 2020 een smaakvol succes, waardig aan wat men verwacht van een goede Provençaalse rosé.

 De wijnstokken worden geteeld volgens de principes van duurzame landbouw en de druivenrassen volgen een aangepaste vinificatie. Vier druivensoorten maken deel uit van deze AOC Côtes de Provence: de Cinsault, de Grenache, de Rolle en de Syrah. Het rijpingsproces vereist roestvrijstalen tanks voor 95% en vaten met omroering voor 5%.