MARQUES DE PUERTA VELLA - Macabeo/Chardonnay

MARQUES DE PUERTA VELLA - Macabeo/Chardonnay

€5.32
Qty.

Zicht Strogele kleur met groene toetsen             

Geur Een aantrekkelijke neus van groene appel, citroen en limoen en een fris boeket met bloemenaroma's

Smaak Evenwichtig, zacht, fris en fruitig

Wijn & Gerecht: Aperitief, zalmcarpaccio, geitenkaas, oesters, vis met citroen of mosterdsaus  Een veelzijdige wijn die u drinkt als aperitief of bij tapas, koude schotels, rijst- en pastagerechten, zeevruchten en mosselen.         

Serveer: koel schenken op 7 à 10°C

Bewaren Jong drinken. Bewaart minstens 12 maanden.

 COVINCA is een coöperatie van wijnbouwers die in 1942 is opgericht. Zij wordt beheerd door een jong team van deskundigen uit de wijnwereld en is gevestigd in het hart van de streek Cariñena, waarvan de DOP (Denominación de Origen Protegida) een van de oudste van Spanje is. Met de modernste technologieën en know-how in de vinificatietechniek, resulteert het eindproduct in dynamische, fruitige wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Wijngaard: Ze hebben een totale oppervlakte van 1.700 hectare. Ze zijn gelegen in de dorpen Longares, Alfamen en Cariñena waarvan de hoogte tussen 460 en 660 m boven de zeespiegel ligt. Op de stenige grond telen ze 9 verschillende rode en witte druivensoorten. Continentaal klimaar met een jaargemiddelde van 14,5°C en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, en zomer en winter.
Oogst: Ze plukken we de beste geselecteerde druiven op de traditionele manier en met attente zorg vanaf het prille begin van de oogst vanaf 2e helft augustus.
Wijnkelder: Met een oppervlakte van 12.000 vierkante meter beschikken ze over een speciale kelder waar 3.000 vaten van Amerikaanse en Franse eik bewaard worden. Alle processen worden uitgevoerd binnen hun faciliteiten: van de ontvangst van de druiven tot thermo-gecontroleerde roestvrijstalen vaten. De verbetering en de investering in machines, samen met de controle van elke stap in de wijnbereiding, heeft ertoe geleid dat ze voldoet aan de IFS/BRC-kwaliteitsgaranties.
Wijnen: Een uitgebreide wijnkaart wordt gecreëerd om te voldoen aan de criteria van de meest veeleisende fijnproevers. Het assortiment varieert van instapwijnen van jonge wijnstokken,voor onmiddellijk drinkplezier. Maar ook wijnen van wijnstokken die minstens 35 jaar oud zijn, en nog ouder zoals de fijne en speciale wijnen Old Vine Garnacha of Tempranillo. Ook Crianzas, Reservas en Grandes Reservas zoals de Terrai G Garnacha met 16 maand eiklagering op Franse en Amerikaanse eik.
 Eco: "Onze wijnbouwers zijn zich elk jaar meer bewust van het milieu en we werken op een minder agressieve manier in onze wijngaarden.  Ons doel is om wijnen te maken met respect voor de druiven. De pesticiden worden vervangen door feromonen, we ploegen onze grond niet om zodat natuurlijke grassen en kruiden groeien tussen de wijnstokken. Zo creëren we ook een habitat voor dieren wat een levend ecosysteem van onze wijngaarden maakt.  Dit betekent dat we stap voor stap evolueren naar een heel milieuvriendelijke winery."
Reputatie: Deze cooperatie bestaat al ruim 90 jaar en blijft investeren in technologie, kennis en personeel om de kwaliteit hoog te houden. Jaarlijks behalen ze medailles en onderscheidingen. Een vb: Terrai Old Vine Garnacha en Terrai Old Vine Tempranillo kregen allebei 89 punten in Guia Peñin voor millesime 2019