LANGHE - Arneis

LANGHE - Arneis "Tre Fie" Marrone

€18.09
€16.25
(Incl. 21% btw)
van
Qty.

De Arneis druif is een autochtone druif die steeds in opmars is. Het is ook het paradepaardje en visitekaartje van de witte Piëmontese wijnen. Het karakter is fruitig, elegant en veelzijdig. Deze arneis is knisperend fris met tonen van perzik en een karakteristiek aantrekkelijk bittertje aan het eind. Wijngaard ligt op een bodem van zand en witte mergel.

Best serveren als aperitief, op een terrasje of bij voorgerechten, salades en geitenkaas.

De Langhe Arneis druif is een autochtone druif.

Bij Marrone afkomstig van relatief jonge wijnranken. Het is een frisse en verleidelijke wijn.
De kleur is lichtgeel met groene reflecties, het boeket geeft een intens aroma van perzik, hazelnoot en gele bloemen.
In de smaak vinden we het een mooie zuurgraad waardoor het een perfecte aperitief wijn is.  De licht bittere toon aan het einde is typerend voor de druivensoort Arneis.

A-typisch voor deze wijn in het zeer licht bruisend gevoel wat een aangename frisheid meegeeft.

Agricola Gian Piero Marrone

Dat is gevestigd in La Morra, in het hart van het Barolo gebied, staan de deuren altijd open voor vrienden en gasten. Op deze locatie laten ze je kennis te maken met de smaak en het land van de “Barolo”; Langhe.

Marrone’s terras bovenop het wijnhuis biedt een panoramisch uitzicht op de wijngaarden en de schoonheid van het Barolo gebied. Een bezoek is de moeite waard, waarbij je leert, proeft en ziet wat het Langhe gebeid zo bijzonder maakt. Neem ook wat van de heerlijke gerechten die Mamma Giovanni bereidt voor de gasten. Daarom krijg je een onvergetelijke indruk van dit wijnhuis als resultaat.

HET WIJNHUIS

HET LAND

Marrone is een wijnhuis dat met de tijd meegaat. Het huis ligt midden in het aloude centrum van de Barolo ‘La Morra’. Het dorp is omgeven door zowel 11 middeleeuwse kastelen als 11 dorpen waar de Barolo wijn geproduceerd mag worden. De wijnsfeer is hier niet weg te denken. Het land is de levensader van de familie en waardoor het belang om de wijngaarden zo goed mogelijk duurzaam te beheren groot is. Het hele wijngaard management is gebaseerd op een handmatige controle en oogst. Nieuwe ecologische methodes worden constant toegepast en verbeterd.