KRESSMANN Grande Réserve - Graves

KRESSMANN Grande Réserve - Graves

€9.80
(Incl. 21% btw)
Qty.

 Een prestigieuze droge witte, wordt gekenmerkt door een dominante Semillon. De bodem is van grind en zand en klei geeft de wijn aroma's van fruit en citrus. In de mond is de witte graves fris en levendig, met een minerale toets.

Druiven: Semillon, Sauvignon Blanc

Best bij:
 Gevogelte, vis (bijvoorbeeld zalm) kaas (bijv. geitekaas)

Wijnhuis Kressmann

In 1858 werd, met de komst van de toen nog jonge Edouard Kressmann in Bordeaux, het eerste hoofdstuk van het lange verhaal over deze kwaliteitswijnen geschreven. Vlakbij de beroemde Quai des Chartons richtte hij in 1871 zijn eigen bedrijf op onder de naam Maison E. Kressmann & Cie. De basis van zijn bedrijf werd het blenden van wijnen: een kunst die hij al vroeg had meegekregen in het bedrijf van zijn ouders die professionals waren in het blenden van koffie. Het blenden van wijn is anders dan dat van koffie maar de grondbeginselen lijken veel op elkaar. De specialisatie is het selecteren van de beste individuele kwaliteitsbonen- of druiven en daar een eindresultaat van maken die in perfecte harmonie is. Edouard Kressmann volgde de kwaliteitsontwikkeling op de voet en creërde op deze manier het merk Kressmann: de eerste merkwijn in Bordeaux is geboren.


Edouard Kressmann heeft de kunst van assembleren tot aan het hoogst mogelijke niveau opgevoerd. De kwaliteit van zijn eerste merkwijn (uit 1897) ‘Kressmann Monopole Dry’ was zodanig hoog dat het al snel internationale reputatie verkreeg en een graag geziene gast was aan de tafel van beroemdheden. Zijne Majesteit de Koning van Zweden Gustaaf V, Generaal de Gaulle, Gérard Philippe en vele anderen waren liefhebbers van deze wijnen. Bij het samenstellen van de beroemde ‘Monopoles’, die sindsdien vaak zijn nagebootst, heeft hij de kunst van het blenden tot de hoogst mogelijke graad van perfectie opgevoerd. Optimaal profijt trekkende uit zijn ervaring en zijn talenten als proever, wist hij uiteindelijk de beste druiven en terroirs te selecteren te midden van de edelste cru’s van de Bordeauxstreek.