Go de Godello - Soto Del Vicario - D.O. Bierzo

Go de Godello - Soto Del Vicario - D.O. Bierzo

€11.95
(Incl. 21% btw)
Qty.

Go de Godello is een zuivere, medium body wijn met een hoge dichtheid. Rokerige toetsen vallen op samen met intense bloemen en exotisch fruit zoals passievrucht. Hij onthult ook een rijper fruit en zijn tijd in eiken vaten met tonen van geroosterde noten, getoast en melkachtige tonen.

De afdronk is een van de verrassingen van deze wijn, lang, met een fluweelzachte sensatie en smaken van geroosterde noten.

100% Godello druif

Bierzo Oorsprongsbenaming
Pago del Vicario begint zijn reis in de oorsprongsbenaming Bierzo met zijn eigen wijnmakerij en wijngaard Soto del Vicario, gelegen in León, om precies te zijn in San Clemente, vlakbij Cacabelos.
De wijngaard van Soto del Vicario ligt op een landgoed van 35 hectare met twee bossen van autochtone soorten en beslaat in totaal 19 hectare. De jongste wijnstokken zijn tussen de 50 jaar oud en de oudste zijn 110 jaar oud. Mencía wordt gemengd met Godello, Doña Blanca, Jerez en Malvasía.

Wijnmaker Soto del Vicario
Sandra Luque Muñoz is de oenoloog bij Soto del Vicario. Als agronoom en oenoloog verhuisde ze in 2006 van haar geboorteland Valencia naar Bierzo en sindsdien is ze verantwoordelijk voor de productie van de Soto del Vicario wijnen: Go de Godello, Men de Mencía en Men Selección.

Soto del Vicario Wijnmakerij
Het wijnhuis heeft de capaciteit om ongeveer 220.000 flessen te produceren, met een mix die traditie en moderniteit combineert en een duidelijk respect voor de druif door een toewijding aan zijn typiciteit en identiteit. De vaten bestaan uit een selectie van Franse eiken vaten, Kaukasisch (Hongaars), wat de primaire aroma's van de Mencía druif intensiveert, en een klein percentage Amerikaans eiken.

19 hectare eigen wijngaarden
190 percelen
Er wordt gemiddeld 3500 kilo per hectare geproduceerd.
Druivenrassen
Mencía: Mencía is een rode druivensoort die zeer aromatische en fluweelzachte rode wijnen biedt.

Godello: De Godello druif komt oorspronkelijk uit Galicië en produceert fijne en delicate wijnen met sterke zuren en zoetheid.