CREME DE CASSIS DE BOURGOGNE 16% (1 literfles) Jean Baptiste Joannet
Crème de cassis wordt meestal gebruikt in een mengsel met droge witte wijn (zoals Bourgogne Aligoté om Kir te maken) of mousserende wijn.
Maar het is ook mogelijk om hem met een rode wijn te combineren en zo de Communard te verkrijgen.
Het kan worden gebruikt om ijs en sorbets te toppen, om een fruitsalade, een meloen, een yoghurt, een dessert op smaak te brengen of gewoon puur met een ijsblokje.
Crème de cassis is heel verfrissend als je het verdunt met water.
De zwarte bessen zijn afkomstig van het ras Noir de Bourgogne en worden geproduceerd in de gemeente Arcenant. Hoewel niet erg productief, geeft deze variëteit een zwarte bes met een onvergelijkbaar aroma.
De Crème de Cassis van 20% heeft een hogere concentratie zwarte bessen en meer alcohol. De keuze tussen het een of het ander is een kwestie van smaak.
Men mag niet vergeten dat crème de cassis in de eerste plaats een digestief is dat na de maaltijd puur kan worden gedronken.
Crème de cassis de Bourgogne Jean Baptiste Joannet - Arcenant (cremedecassis-joannet.com)