CRÉMANT D'ALSACE CHARDONNAY BRUT NATURE - Paul Ginglinger
Deze crémant weerspiegelt vooral de sterke persoonlijkheid en de mineraliteit van zijn terroir van oorsprong: het is droog, dicht en geconcentreerd in de mond, gearticuleerd rond een levendige zuurgraad. Het biedt een verfijnde belletjes en zeer zuivere aroma's van citroen, witte bloemen, geplette kalksteen en verse hazelnoot, met een zeer lange, pittige en zoute afdronk.
Onze Crémant Chardonnay Brut Nature is een "Blanc de Blancs" (100% Chardonnay) van een prachtig perceel gelegen in de directe omgeving van de Grand Cru Eichberg, in het Bodenacker gebied. Dit perceel ligt op vrij grote hoogte en heeft een goede ligging in het oosten. Het ligt op een marly-limestone basis, bezaaid met zandsteen. De druiven rijpen langzaam met behoud van een uitstekende gezondheidstoestand; ze ontwikkelen een grote aromatische complexiteit en een zeer structurerende rijpe zuurgraad.Net als onze Crémant Prestige wordt de Crémant Chardonnay Brut Nature gemaakt volgens de methode van de Champagne. Hij wordt sur lattes bewaard voordat hij wordt gedegorgeerd, ongeveer 60 maanden, met handmatig draaien. Er wordt geen dosering likeur toegevoegd bij het degoreren, vandaar de naam Brut Nature.