CRÉMANT D’ALSACE - Brut Prestige - Domaine Paul Ginglinger
Deze crémant is intens aromatisch en drukt met grote verfijning de charme uit van onze Elzasser aromatische druivenrassen, waarbij aroma's van perzik, citrusvruchten, rode bessen, witte bloemen en hazelnoot worden gemengd. Het evenwicht in de mond is charmant en strelend, terwijl het droog, precies en ongecompliceerd blijft dankzij een lage dosering. Het biedt fijne, royale bubbels, met een mooi evenwicht tussen delicatesse en hebzucht. De afwerking, fijn zout en verfrissend, vraagt om meer en meer te worden geserveerd.
Onze Crémant d'Alsace - Brut Prestige is een complexe mix van verschillende pinots blancs en pinots auxerrois die afkomstig zijn van onze marly-calcareous zandsteengronden van Eguisheim en van een perceel in Ammerschwihr, 10 kilometer verder naar het noorden.We maken deze mousserende wijn door het toepassen van de methode Champenoise en het gebruik van alleen de beste persen. De wijnen rijpen in de kelder sur latte gedurende 2 tot 3 jaar alvorens ze te degoreren.