CHÂTEAU ROCHER CORBIN - Montagne Saint Emilion

CHÂTEAU ROCHER CORBIN - Montagne Saint Emilion

€14.16
(Incl. 21% btw)
Qty.

Donkerrode geconcentreerde kleur Expressieve neus met gekruide tinten die duiden op de houtlagering, aroma's van donkerrood fruit. Complexe maar evenwichtige mond met mooie taninnes en een lange afdronk. Grill: Gebakken rood vlees, barbecue, lamsvlees, wild Kaas -en vleesgerechten

Philippe Durand, de eigenaar van dit domein, laat zich kenmerken door het jaarlijks uitbrengen van een klasse product, ongeacht de goede of slechte gang van de jaargetijden. Dit kan hij dankzij zijn grote oplettendheid en dagelijkse zorg in de wijngaarden om de rendementen laag te houden (taille courte, effeuillage, vendange en vert). Geen kunstmeststoffen, enkel gebruik van organische plantaardige stoffen is toegestaan, evenals biomest. Ook geen gebruik van onkruidverdelger, en dat al 20 jaar. Hij werkt ook al 8 jaar pesticidevrij. Manuele oogst enkel bij optimale rijpheid van de druiven; dit wordt dagelijks getest. Dubbele trieertafel waardoor enkel gave druiven gevinifieerd worden gebruik makend van moderne technieken. Bij de vinificatie - zonder zwavel en met bio gisten - gaan het traditionele en het moderne hand in hand. Traditioneel: lange gisting en opvoeding op houten vaten. Modern: geautomatiseerde (lage) temperatuurscontrole bij de vergisting,en micro oxygenatie. Tijdens de opvoeding wordt het SO2 gehalte onder controle gehouden. De wijn wordt geklaard door middel van ei-albumine, geen filtering bij de afvulling. Het resultaat: diepgekleurde wijnen met volle aroma's van rijp fruit, zachte tannines en mooi bewaarpotentieel.

Bij Rocher Corbin groeien de wijnstokken in perfecte harmonie met de natuur. De meeste rijen worden hier met gras begroeid, de grond krijgt geen chemische middelen en de behandelingen zijn zeer beperkt. Zo is het op het moment van de oogst een gezonde en trotse druif die met de hand wordt geplukt en vervolgens met zachte methoden wordt gevinifieerd om een gourmet en fijne wijn te produceren. En vooral, met respect voor het milieu en de mensen! Gelegen in Montagne, ten noorden van Saint-Emilion, op een kleiachtige en kalkhoudende bodem, strekt onze familie wijngaard zich uit over 9,5 hectare. De wijnstokken, geplant op hellingen, zijn gemiddeld 35 jaar oud en sommige stammen uit het einde van de 19e eeuw. De druivenrassen van de wijngaard zijn de traditionele rassen van de regio: 85% Merlot, 15% Cabernet Franc. De wijngaard, die lange tijd met respect voor het milieu en de mensheid is bewerkt, is nu in biologische omschakeling: zorgvuldige bewerking, geen kunstmest en chemische middelen, beperkte opbrengst (45 hl/ha), zwavel- en koperhoudende behandelingen. A Bij de oogst worden de rijpe druiven met de hand geoogst, gesorteerd, ontsteeld voor de maceratie. Elk druivenras wordt apart gevinifieerd door koude maceratie en lange gisting bij gecontroleerde temperatuur. De wijn wordt bijna 12 maanden gerijpt in vaten en betonnen vaten. Sinds enkele jaren wordt de wijn zonder zwavel gevinifieerd. Geleidelijk aan verdwijnt ook SO2 uit onze veredelingstechnieken. 

In de jaren 1880 verwierf Charles Durand de wijnstokken van deze mooie hellingen. In de loop van de 20e eeuw zullen vier generaties elkaar opvolgen en kostbare knowhow en kennis over het terroir doorgeven. In 1986 wordt Philippe betrokken bij de wijnbouw die zich richt op het land en de mensen die het land bewerken. Bij de modernisering wordt Château Rocher Corbin uitgevoerd met respect voor het milieu: een filosofie die in 2017 zal leiden tot een omschakeling naar de biologische landbouw. Sinds het begin streeft Philippe ernaar het beste van de druiven te produceren om de mooiste wijn te maken. Deze creatieve aanpak is terug te vinden in de verschillende werkmethoden, zowel in de wijngaarden als in de kelder... Onlangs zijn er twee enkele druivenrassen gecreëerd, die in de integrale wijnbereiding werken.