CHÂTEAU MOULIN CARESSE

CHÂTEAU MOULIN CARESSE "Le Sauvignon" - Montravel

€8.59
(Incl. 21% btw)
Qty.

Zachte, droge witte wijn. Geuren van kruisbessen- en zwarte bessenbladeren, de mond is eenvoudig en vrij licht met een licht fluctuerende middennoot maar een afwerking die zeer openhartig en levendig is. 80% Sauvignon Blanc 20% Sauvignon Gris 

Château Moulin Caresse is een topkasteel op de 'Côtes de Bergerac/Montravel'.

In vogelvlucht gelegen op 12km van St.-Emilion maar net over de grens van het departement van de Gironde. De familie Deffarge-Danger produceert de beste wijnen uit deze prachtige streek.

Het beroemdste kind van Montravel is ongetwijfeld Michel Eyquem de Montaigne, die na zijn dienst als burgemeester van Bordeaux met pensioen ging in zijn land, waar hij zijn Essays schreef.

Op de rechteroever van de Dordogne, tussen Castillon-la-Bataille in het westen en Sainte-Foy-la-Grande in het oosten, is de AOC Montravel afgebakend op veertien gemeenten in het westelijke deel van het departement Dordogne. Het maakt integraal deel uit van de Bergerac regio en grenst aan de wijngaarden van de Bordeaux regio: in het oosten, de Libourne regio en in het noorden, de Entre-deux-Mers en de Pays Foyen.

Zijn grondgebied behoorde ooit toe aan de bisschop van Bordeaux, dus zijn wijnen genoten van het voorrecht van vrije toegang tot de grote Aquitaine haven. De regio werd uiteindelijk in de 20e eeuw aan de Zuidwestelijke wijnstreek gehecht.

De wijngaard deelt met zijn buren in de Gironde zijn belangrijkste druivensoort, gedomineerd door Merlot in het rood, Sauvignon en Semillon in het wit, en zijn geologische ondergrond - een kalksteen met sterretjes gevonden in Libourne en Entre-deux-Mers.

Het produceert gemengde wijnen, zeer aromatische droge witte wijnen en ambitieuze, volle, rijpende rode wijnen die sinds 2001 ook in aanmerking komen voor de appellation.