CHÂTEAU FONTANCHE

CHÂTEAU FONTANCHE "Les Uyères" - Saint-Chinian

€8.45
€7.60
(Incl. 21% btw)
van
Qty.

Donkerrode wijn. Een overvloed aan rijp fruit met kruidige toetsen van rozemarijn en tijm. In de mond nemen we intense aroma's van rijp fruit waar met stevige doch aangename tannines Bij: Gebakken rood vlees, barbecue, lamsvlees, wild Barbecue, rijpe halfzachte kazen (Assemblage Grenache 45%, Syrah 40%, Carignan 10%, Cinsault 5%)

Gilles Cantons is een wijnbouwer sinds 2015 en is eigenaar van het wijnbedrijf Les Vignerons des Schistes.

De naam verwijst naar dit unieke terroir gelegen bij Clermont-L'Hérault, ten noordwesten van Montpellier. De opbrengsten zijn natuurlijk laag en de omliggende struikgewas verspreidt aroma's van tijm, rozemarijn en andere wilde aromatische planten die kunnen worden geraden in het karakter van de wijnen. Deze groep jonge wijnbouwers profiteert van de faciliteiten van de kelder van Cabrières, waardoor ze kunnen profiteren van uitstekende productieomstandigheden.

Château Fontanche ligt in het dorpje Quarante, een klein Frans dorpje in het zuiden van Frankrijk, appellation St. Chinian. De wijngaarden van Château Fontanche bevinden zich op het kalksteenplateau dat uitkijkt over het dorp Quarante op een hoogte van 656,2 ft. De 30 hectare wijngaarden strekken zich uit over een zeer hoogwaardig terroir door bossen en valleien en bieden een prachtig uitzicht op de Pyreneeën en de Middellandse Zee.

Voor het domein zijn dit oude wijnstokken met een gemiddelde groei van 60 jaar. De wijnen van het domein worden over de hele wereld geëxporteerd met behoud van traditionele en familiewaarden: het is niet ongewoon om 3 generaties naast elkaar in de wijngaarden te zien werken.

De naam LES UYERES komt van de naam van een 12e eeuws kasteel dat vlakbij het Chateau Fontanche ligt.

Wijnmaker: Gilles Cantons

Gilles Cantons, afkomstig uit een familie van wijnbouwers, werd geboren in het stadje Capestang op 8 km van het domein. Aanvankelijk richtte Gilles Cantons zich op de wijnhandel, terwijl hij nadacht over het idee om ooit zijn eigen wijn te kunnen produceren. Het verhaal begint in 2014, wanneer hij op 50-jarige leeftijd in de ban raakt van Château Fontanche, een domein niet ver van het familiedorp en gelegen in het hart van een beschermd natuurgebied.