CHAMPAGNE YVES LOUVET - Selection d'Emile - Brut

CHAMPAGNE YVES LOUVET - Selection d'Emile - Brut

€27.47
€25.65
(Incl. 21% btw)
van
Qty.

Een blend van 75% Pinot Noir en 25% Chardonnay (witte druiven) voor deze kwaliteits Champagne die bij elke gelegenheid gedronken kan worden. Als eerbetoon aan Emile, Yves' vader. Dosage Brut

Lichtgeel met groene tinten, aroma's van groene appel, citrus, witte bloemen en boter. De gele vruchten vullen dit palet aan in de mond die zowel ruim als fris is, geserveerd door een aanhoudende en minerale afdronk.

Champagneproducent van vader op zoon sinds verschillende generaties (binnenkort de vijfde), is het domein Yves LOUVET een familiebedrijf gebleven waar de know-how van het "huis" in de loop der jaren en generaties werd verworven.

Tauxières, de hoofdzetel van het domein, ligt in het hart van de Montagne de Reims, op 20 kilometer van Reims en 15 kilometer van Epernay.

Van de beste heuvels: Frédéric LOUVET bezit wijngaarden in Mareuil sur Ay, Tauxières, Avenay Val d'Or, geklasseerd bij de beste 1er Cru in de Champagne.

Louvois, Bouzy, Ambonnay, Trepail en Mesnil sur Oger, 100% Cru, hij produceert zijn champagnes van in totaal 12 hectare onderverdeeld in  10 hectare Pinots Noir en 2 hectare Chardonnay.