CHAMPAGNE YVES LOUVET- 1e Cru - Millesimé d'Anais

CHAMPAGNE YVES LOUVET- 1e Cru - Millesimé d'Anais

€31.58
(Incl. 21% btw)
Qty.

Een wijn die alleen tijdens uitzonderlijke oogsten en in zeer beperkte hoeveelheden wordt gemaakt. Elk wijnjaar is uniek en weerspiegelt het exclusieve karakter van het jaar waaruit het afkomstig is. Deze wijn komt het best tot zijn recht als aperitief, maar ook als onderdeel van een elegante maaltijd. Als eerbetoon aan Anaïse, Théophile's dochter. 

Champagneproducent van vader op zoon sinds verschillende generaties (binnenkort de vijfde), is het domein Yves LOUVET een familiebedrijf gebleven waar de know-how van het "huis" in de loop der jaren en generaties werd verworven.

Tauxières, de hoofdzetel van het domein, ligt in het hart van de Montagne de Reims, op 20 kilometer van Reims en 15 kilometer van Epernay.

Van de beste heuvels: Frédéric LOUVET bezit wijngaarden in Mareuil sur Ay, Tauxières, Avenay Val d'Or, geklasseerd bij de beste 1er Cru in de Champagne.

Louvois, Bouzy, Ambonnay, Trepail en Mesnil sur Oger, 100% Cru, hij produceert zijn champagnes van in totaal 12 hectare onderverdeeld in  10 hectare Pinots Noir en 2 hectare Chardonnay.