CAVA - "LA ROSCA" - Brut - DO
In de smaak verschijnt eerst de limoen, gevolgd door een delicate mineraliteit en een pittige groene appeltoets die het water in de mond doet lopen, ideaal als er hapjes aankomen.
La Rosca Cava is een heerlijk voorbeeld van bubbels waar elke volwassene van zal houden. Hij wordt gemaakt door topproducent Codorníu, en het is niet alleen vanwege zijn wijnbouwkundige afkomst dat hij aan te bevelen is: De zuurgraad is zo fris als een kille novemberavond en zo aangenaam als een wandeling door een mooi verlichte straat met livemuziek en een glimlach.
Omdat hij wordt gemaakt volgens de traditionele methode, krijgt hij een complexiteit die andere mousserende wijnen niet kunnen bereiken (no offense, Prosecco, je staat nog steeds op onze "mooie" lijst). De druiven waarmee hij wordt gemaakt -Macabeo, Parellada en Xarel-lo- zijn de iconische blend van Catalonië voor bubbels, in hun proces vergelijkbaar met de klassieke Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier waar we van houden en die we kennen als Champagne.
Dit feestgerecht zal een perfecte beloning zijn voor punctuele gasten, en het zal ook heerlijk samengaan met tapas zoals Brood, Tomaat en Serranoham of Esqueixada (Gezouten Kabeljauw Salade). U kunt het ook combineren met mild gekruide exotische keukens.