BOURGOGNE Macon Verzé - Domaine Thibert
Deze wijngaard in het dorp Verzé heeft een licht drainerende helling.
Bodems: Donkerbruin van krijtwitte kalkstenen (Jurassic). Dunne tot matig diepe bodems, kleiig en zeer kalkrijk.
Proeverij: Zeer fijne wijn met aroma's van rijpe citrusvruchten en vers fruit. Het gehemelte, rijk rond, wordt in evenwicht gehouden door een fijn mineraal frame.
Vinificatie en rijping: 10% in vaten en 90% in roestvrijstalen vaten, over een totale periode van 9 tot 11 maanden. Bij het bottelen: lage filtratie.
Gemiddelde houdbaarheid: 5 tot 7 jaar
Assemblage van verschillende terroirs. Voornamelijk uit kristallijne of vulkaan-sedimentele kelder (zandsteen, rhyolithische tufsteen, graniet, zandsteen, schist) De wijnbouwbedrijven van de familie Thibert bevinden zich in verschillende uitzonderlijke terroirs.
Christophe en Sandrine zijn toegewijd aan het volledig benutten van de kwaliteit van deze percelen, waarvan vele al acht generaties lang in de familie zijn. Een van de bijzonderheden van het Domaine is het onthullen van de terroirs in alle benamingen van de Zuidelijke Mâconnais, wat zeer zeldzaam is. Ze gebruiken alleen de druiven die ze zelf hebben verbouwd. Dit is in overeenstemming met het respect voor het erfgoed, maar het dwingt ons ook soms keuzes te maken, waarvan sommige niet eenvoudig zijn, maar die essentieel zijn om de duurzaamheid van hun wijngaarden te waarborgen.
Het doel is altijd om het beste van de traditionele en moderne praktijken te combineren. De percelen worden bewerkt in een systeem van "gemengde" wijnbouw. Op basis van jarenlange ervaring en de kennis die ze hebben opgedaan, respecteren ze steeds de wijngaarden en bodems, terwijl we onze werkwijzen aanpassen aan de klimatologische omstandigheden. Christophe denkt voortdurend na over alle aspecten en alle fasen van het productieproces: verzorging van de wijnstok, wijnbereiding, rijping, botteling, enz.
"Je kunt alleen het beste van een wijngaard naar boven halen als je denkt aan het welzijn ervan op lange termijn."