Barolo - DOCG - Gian Pierro Marrone 2017

Barolo - DOCG - Gian Pierro Marrone 2017

€46.49
(Incl. 21% btw)
Qty.

Een wijn met een grote structuur die een complex en omhullend boeket laat zien, dat zich in de loop der tijd kan ontwikkelen zonder zijn fascinerende organoleptische kenmerken te verliezen: de volle en intense granaatkleur, het fruitige en tegelijkertijd kruidige boeket, dat doet denken aan kleine rode bessen, frambozen en wilde aardbeien, kersen op pit en jam, maar ook suggesties van viooltjes en rozen, kaneel en peper, nootmuskaat en vanille, en soms zoethout, cacao, tabak en leer.

Druivenrassen: 100% Nebbiolo, met name "Lampia".

Bodemgesteldheid: Zuidwestelijke ligging, hoogte in Castiglione Falletto 350 m boven zeeniveau, bodemsamenstelling: kleimergel met een hoog percentage zand; hoogte in La Morra 300 m boven zeeniveau, bodemsamenstelling: wit, klei, kalksteen.

Gemiddelde leeftijd van de wijngaarden: 1985, traditionele Guyot.

OOGST: handmatig, begin oktober.

VINIFICATIE EN Raffinage: Selectie in de wijngaard, verdere selectie tijdens het pletten met verwijdering van onvolmaakte druiven. Fermentatie bij 28°C gedurende 30 dagen. Malolactische gisting in grote vaten van 30 Hl en barriques. Batonnage op edele droesem gedurende 8 maanden. Botteling onder stikstofdekking en opslag in een temperatuurgecontroleerde omgeving.

OENOLOOG: Valentina Marrone en Donato Lanati

Barolo is een wijn dat je best met een gerecht serveert, heeft pittige tannines en behoorlijk wat zuur. Afkomstig uit de Noord-Italiaanse regio Piemonte en gemaakt van de nebbiolodruif. Laat je niet misleiden door de lichte kleur, de smaak is krachtig en de geur complex. Bedoeld om te drinken bij stevige gerechten en kazen.

Koning der wijnen, wijn der koningen. Barolo staat overal ter wereld symbool voor Made in Italy en is de trots van elke producent. Er wordt gezegd dat wanneer je een Barolo hebt geproefd, je de producent hebt ontmoet, ook al heb je hem nooit ontmoet, omdat elke producent al zijn ervaring en passie in deze wijn stopt. En Barolo beantwoordt met unieke sensaties, sensaties die slok na slok, jaar na jaar, veranderen om de mooie momenten van het leven nog mooier te maken.

NEBBIOLO

Nebbiolo is een delicate druif die moeilijk te telen is. Het rijpt langzaam, tot november, en wordt vaak geoogst in de herfstmist.
Met dit in gedachten lijkt de naam Nebbiolo te komen van de veelvoorkomende nevel rond de heuvels van de Langhe (nebbia is het Italiaanse woord voor mist). Een andere theorie is dat Nebbiolo afkomstig is van de karakteristieke bloei die de druiven bedekt met een opaalachtig patina die op mist lijkt. Een druif die altijd is gecultiveerd door Agricola Marrone, in de Nebbiolo d ‘Alba-variant, groeit en bloeit op de boerderij van de familie in Madonna di Como. De wijngaarden liggen op het zuidoosten en zijn geplant door grootvader Carlo in 1968.

MARRONE “EEN BELEVENIS IN LA MORRA”

Bij Agricola Gian Piero Marrone, dat is gevestigd in La Morra, in het hart van het Barolo gebied, staan de deuren altijd open voor vrienden en gasten. Op deze locatie laten ze je kennis te maken met de smaak en het land van de “Barolo”; Langhe.

Marrone’s terras bovenop het wijnhuis biedt een panoramisch uitzicht op de wijngaarden en de schoonheid van het Barolo gebied. Een bezoek is de moeite waard, waarbij je leert, proeft en ziet wat het Langhe gebeid zo bijzonder maakt. Neem ook wat van de heerlijke gerechten die Mamma Giovanni bereidt voor de gasten. Daarom krijg je een onvergetelijke indruk van dit wijnhuis als resultaat.

HET WIJNHUIS

HET LAND

Marrone is een wijnhuis dat met de tijd meegaat. Het huis ligt midden in het aloude centrum van de Barolo ‘La Morra’. Het dorp is omgeven door zowel 11 middeleeuwse kastelen als 11 dorpen waar de Barolo wijn geproduceerd mag worden. De wijnsfeer is hier niet weg te denken. Het land is de levensader van de familie en waardoor het belang om de wijngaarden zo goed mogelijk duurzaam te beheren groot is. Het hele wijngaard management is gebaseerd op een handmatige controle en oogst. Nieuwe ecologische methodes worden constant toegepast en verbeterd.