ATERNUM-Talamonti, Trebbiano d'abruzzo

ATERNUM-Talamonti, Trebbiano d'abruzzo

€16.40
(Incl. 21% btw)
Qty.

De betere witte wijnen uit de streek vallen onder de DOC Trebbiano d’Abruzzo. De wijnmakers gebruiken hiervoor twee Trebbianorassen: de Trebbiano d’Abruzzo en de Trebbiano Toscano. Het is een strogele wijn met een opvallende geur en een evenwichtige, fluwelige, droge smaak.

Cantine Talamonti werd in 2001 opgericht door een groep van ondernemers, uit liefde voor de wijn en hun geliefde streek Abruzzo. Ze hanteren de meest moderne vinificatiemethoden om wijnen te maken zonder afbreuk te doen aan de traditie.

De wijn wordt verbouwd rondom het Italiaanse stadje Loreto Aprutino, waar de beste wijnen vandaan komen. De ongelofelijke verscheidenheid van het klimaat en de ligging van de wijngaarden laat de productie toe van veelzijdige druiven zoals Trebbiano d’Abruzzo, Montepulciano en sinds 2009 ook Pecorino.

Bij Talamonti slagen ze er wonderwel in om met deze traditionele druiven moderne wijnen te produceren die zowel door wijnliefhebbers als door wijnkenners gesmaakt worden. Geen wonder dat ze door de internationale wijnpers als één van de toonaangevende domeinen van Abruzzo worden beschouwd