ARBUI Crianza- Bodegas Alejandro - D.O. Alicante

ARBUI Crianza- Bodegas Alejandro - D.O. Alicante

€16.52
(Incl. 21% btw)
Qty.

Volle kleur met paarse tint. Uitmuntende klasse met dikke rijpe zwarte kersen en bramen. Verfijnde kruidigheid en fruittonen wisselen elkaar af in deze aromatische 100% Monastrell met veel karakter en complexiteit. Deze complexiteit wordt gewaarborgd door de al 70 jaar oud zijnde Monastrell druiven stokken. In z'n jonge jaren stevige tannines en een houtlagering van 15 maanden op frans eiken.

100% Monastrell

 

 Regio:

Alicante is een Spaanse Denominación de Origen Protegida (DOP) (Valenciaans: Denominació d'Origen) voor wijnen gelegen in de provincie Alicante (Autonome Gemeenschap Valencia).

Er zijn twee afzonderlijke en verschillende subzones: Vinalopó, dat zich uitstrekt langs de oevers van de rivier de Vinalopó in het zuidelijke deel van de provincie, waar de Monastrell-druivensoort en de rode wijnproductie overheersen; en de kleinere en nieuwere subzone die bekend staat als La Marina, langs de kust in het noordelijke deel van de provincie, waar de Moscatel-druivensoort en de witte wijnproductie overheersen.
Alicante heeft een lange geschiedenis van druiventeelt en wijnproductie, die waarschijnlijk werd geïntroduceerd door de oude Romeinen. De Gouden Eeuw van de Alicante wijnen was tijdens de 16e en 17e eeuw, toen ze werden geïmporteerd naar Noord-Europa door Engelse, Zweedse en Vlaamse kooplieden. In 1510 verbood een koninklijk decreet de invoer van wijn in de provincie Alicante terwijl er wel lokale wijn werd geproduceerd.

De stad Monòver stond in de 16e eeuw internationaal bekend om zijn Fondillón-wijn.

Klimaat:

Het klimaat in de Marina-subzone aan de kust is mediterraan, terwijl het klimaat in de Vinalopó-subzone begint mediterraan en verder landinwaarts geleidelijk meer continentaal wordt. In La Marina liggen de maximumtemperaturen in de zomer rond 30°C en het gemiddelde minimum in de winter rond 13°C, met af en toe vorst. In de Vinalopó liggen de maximumtemperaturen in de zomer rond 35°C en de minimumtemperaturen in de winter rond 5°C, met regelmatig vorst.

De regenval ligt iets boven de 500 mm/jaar in La Marina, maar is schaars in de Vinalopó, met slechts ongeveer 300 mm/jaar.

Domein:

Bij Bodegas Alejandro zijn ze trots op onze bevoorrechte locatie in Monóvar (Alicante), waar onze wijngaarden majestueus oprijzen tot 650 meter boven de zeespiegel, omringd door imposante bergen die het land omarmen. Deze unieke omgeving, met zijn uitzonderlijke mediterrane klimaat, is de ziel van de wijnproductie.

 Te midden van warme dagtemperaturen en koele nachten ervaren de wijngaarden opmerkelijke temperatuurschommelingen die de druiven een uniek karakter en een ongeëvenaarde complexiteit geven. Weinig neerslag en een zachte zeebries maken deze idyllische omgeving compleet en creëren optimale omstandigheden voor het verbouwen van druiven van uitzonderlijke kwaliteit.

 Maar het is niet alleen de omgeving die de uitmuntendheid van hun wijnen bepaalt; het is ook de kunst om de perfecte rijpheid te bereiken, die zij beschouwen als een van onze grootste geheimen. Bij Bodegas Alejandro streven ze naar een zorgvuldige balans die de rustieke tannine van Monastrell temt en tegelijkertijd al zijn weelderige fruit en onderscheidende karakter behoudt.

 Elke fles die de kelders verlaat is het resultaat van passie geworteld in een familietraditie en een niet aflatende toewijding aan het behoud van de authenticiteit van het land. Elke slok is een zintuiglijke reis door de landschappen en verhalen die de wijngaarden vormgeven.

We nodigen je uit om de unieke smaak van Bodegas Alejandro te ontdekken, waar elk glas een toast is op uitmuntendheid, traditie en het leven zelf.

Proost!