Nieuwe Classificatie in Medoc

Laatste nieuws in Bordeaux: Nieuwe Classificatie in Medoc

 

De nieuwe classificatie Cru Bourgeois is bekend sedert 10/03/20 ! Dit klassement zal 5 jaar geldig blijven, van jaargang 2018 tot en met 2022.

Ter herinnering, na de annulatie van het klassement van 2003, waar 3 hierarchies bestonden, had de Alliance des Crus Bourgeois een nieuw klassement op basis van een uniek label Cru Bourgeois ingevoerd,

elk jaar te hernieuwen. Deze nieuwe klassificatie was bekend gemaakt in 2010 voor de jaargang 2008.

Het laatste label Cru Bourgeois is dus jaargang 2017, 10° en laatste jaargang met deze selectie crus bourgois zonder onderscheid : 226 châteaux, 19Mio flessen, 23% van de produktie van de Médoc, waaronder alle prijsklasses.

 

We zijn dus zeer gelukking met het nieuwe klassement, waar we terug 3 niveaus van kwaliteit hanteren, en een zeer strenge selectie 179 crus bourgeois, 56 crus bourgeois supérieurs, en 14 crus bourgeois exceptionnels benoemt, waarbij Ch La Commanderie en  Ch Le Boscq 

 Deze mooie klassificaties getuigen van het steeds fijnere werk dat in onze vignobles wordt uitgevoerd, om de expressie van de terroir volledig tot zijn recht te laten komen.

Vele mooie notites van de pers getuigen meer en meer van de stijgende kwaliteiten, en met dit nieuwe klassement gaan we terug een stapje verder !

2018 is bovendien onze eerste jaargang dubbel gecertifieerd Terra Vitis en HVE3 voor Ch le Boscq, HVE3 voor Ch La Commanderie.

 


Afdrukken   E-mailadres