LES ORMEAUX - Bordeaux AOP - Rouge

LES ORMEAUX - Bordeaux AOP - Rouge

€7.25
(Incl. 21% btw)
Qty.

Druivensoorten : Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Verrassend intense kleur, lekker fruitige neus, rijp roodfruitig, soepel en lekker sappig
Schenktemperatuur : 17° C.
Suggesties : zachte kazen, vleesgerechten, charcuterie
Bewaartijd : jong drinken, tot 5 jaar

De Merlot is een internationaal druivenras en is in geur en smaak vooral te herkennen aan kersen, bessen en pruimen. De wijnen van deze druif zijn over het algemeen sappiger en soepeler dan die van de cabernet sauvignon, met minder tannine. Daardoor zijn ze vaak gemakkelijker en jonger te drinken. Het zijn gulle wijnen met veel smaak.
De cabernet sauvignon is een erg populaire druif en geeft een volle smaak en een donkere kleur. Het is de meest gebruikte druif voor rode wijn. De wijn van deze druif wordt als complexer en minder toegankelijk dan de eveneens erg populaire merlot beschouwd. Het rijpingsproces is zeer belangrijk.
De cabernet franc is de voorloper van de cabernet sauvignon, waardoor ze ook op elkaar lijken. De druif is iets vroeger rijp dan de cabernet sauvignon, en verdraagt koude beter waardoor hij goed kan rijpen in wat koudere streken. In de wijnstreek Bordeaux wordt hij dan ook op wat koelere plaatsen verbouwd. Ook heeft hij wat minder harde tannine, waardoor hij milder smaakt.
De cabernet franc wordt als een soort verzekering verbouwd, voor het geval de cabernet sauvignon niet voldoende uitrijpt.