GEWURZTRAMINER VENDANGES TARDIVES - Domaine Paul Ginglinger

GEWURZTRAMINER VENDANGES TARDIVES - Domaine Paul Ginglinger

€32.25
(Incl. 21% btw)
Qty.

Verleidelijke aroma’s van roos, pioenroos en jasmijn, rijp exotisch fruit zoals lychee en mango, en oosterse specerijen. De smaak is vol, krachtig en vettig maar tegelijkertijd fris met een mooie mineraliteit. De afdronk is eindeloos. Klassiek met foie gras of sterk aromatische kazen als Roquefort en Munster. Maar ook verrassend lekker bij een mooi dessert zoals citrussorbet met laurier en kruidnagel, of donkere chocoladefondant. ) De Vendanges Tardives wijnen worden gemaakt van overrijpe druiven die veel later worden geplukt dan de normale oogst. De 'edele rotting' (botrytis) geeft deze wijnen bijna een ongelimiteerd rijpingspotentieel. Ze worden regelmatig beschreven als één van de beste witte wijnen uit Frankrijk.

Een familiegeschiedenis van wijnbouwers In Eguisheim is de familie Ginglinger geworteld in de geschiedenis van dit dorp. Sinds 1610 hebben 13 generaties wijnbouwers en fijnproevers elkaar opgevolgd op de hellingen aan de voet van de Drie Kastelen. Michel, een oenoloog die is opgeleid aan de Universiteit van Reims, en zijn vrouw Loreto namen in het jaar 2000 het stokje over van Paul, zijn vader. Zowel in de wijngaard als in de kelder past hij de vele technieken toe die hij tijdens zijn verschillende opleidingen als keldermeester in Bourgondië, Zuid-Afrika en Chili heeft leren kennen. Het landgoed van Paul Ginglinger Het Paul Ginglinger-domein ligt 5 km ten zuiden van Colmar, en is gelegen op een dertiental hectaren wijnstokken op hellingen die naar het oosten, zuidoosten en bijzonder zonnig zijn gericht, op een hoogte van 220 tot 340 m. Deze wijngaard, aan de voet van de Drie Kastelen, ligt beschut door de uitlopers van de Vogezen en profiteert van een bijzonder droog en warm microklimaat, aangezien de regenval het laagste van Frankrijk is. De ondergrond is marmerachtig en licht graniethoudend, rustend op een zeer steenachtige kleigrond. De wijnen van deze terroirs zijn robuust, krachtig en hebben een goede lange levensduur met behoud van hun typische karakter en bloemige aroma's.